ANNONS
Effektivare investeringsstöd för hyresbostäder införs

Effektivare investeringsstöd för hyresbostäder införs

annons
ANNONS

Regeringen har beslutat att investeringsstödet för hyresbostäder och studentbostäder ska återinföras i en effektivare form från den 1 februari 2020.

Hösten 2016 infördes investeringsstödet till nya hyresbostäder och bostäder för studerande. I fjol meddelades att stödet skulle avvecklas när riksdagen fattade beslut om statens budget men i och med Januariöverenskommelsen återinförs investeringsstödet.

– För oss har det varit viktigt göra det möjligt för fler att komma in på bostadsmarknaden och att skapa långsiktiga förutsättningar för branschens aktörer. Nu har vi tagit beslut om ett investeringsstöd i en effektivare form riktat till hela landet som kommer bidra till att fler energieffektiva hyresrätter och bostäder för studerande byggs, säger bostadsminister Per Bolund.

Förändringarna innebär bland annat att blandningen av stora och små bostäder ska öka. Minst 10 procent av lägenheterna ska vara små med högst ett rum och kök eller motsvarande. Kommuner ska också erbjudas att hyra eller förmedla var åttonde bostad till sociala kontrakt och till ungdomar och unga vuxna. Dessutom utformas två potter, en för storstadsregionerna och en för övriga landet, vilket ska baseras på bostadsbristen och byggbehovet i respektive regiontyp.

 

ANNONS
Annons
Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.