ANNONS
Bostadsministern: Investeringsstödet för hyresrätter återinförs

Bostadsministern: Investeringsstödet för hyresrätter återinförs

annons
ANNONS

Investeringsstöd för hyresrätter var ett av de stöd som skulle avvecklas när riksdagen fattade beslut om statens budget i december. Januariöverenskommelsen innebar dock att stödet återinförs och enligt finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund sker det redan i vårbudgeten.

Det uppger ministern i Ekots lördagsintervju. Det var 2017 som investeringsstödet för hyresrätter infördes som ett sätt att stimulera bostadsbyggande. Stödet innebär att byggbolag får subventioner om de bygger bostäder som inte överstiger vissa hyresnivåer.

Den 12 december beslutade riksdagen om ramarna för statens utgifter 2019 samt förändringar inom skatte- och avgiftsområdet. Riksdagen sade då ja till Moderaternas och Kristdemokraternas förslag om hur pengarna inom utgiftsområdet ska fördelas vilket bland annat innebar att investeringsstödet skulle avvecklas. Januariöverenskommelsen mellan S, MP, C och L innebär dock att stödet återinförs och enligt ministern blir det alltså redan i vårbudgeten. Vårändringsbudgeten presenteras i april.

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.