Bostadsministern: Investeringsstödet för hyresrätter återinförs

Bostadsministern: Investeringsstödet för hyresrätter återinförs

Investeringsstöd för hyresrätter var ett av de stöd som skulle avvecklas när riksdagen fattade beslut om statens budget i december. Januariöverenskommelsen innebar dock att stödet återinförs och enligt finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund sker det redan i vårbudgeten.

Det uppger ministern i Ekots lördagsintervju. Det var 2017 som investeringsstödet för hyresrätter infördes som ett sätt att stimulera bostadsbyggande. Stödet innebär att byggbolag får subventioner om de bygger bostäder som inte överstiger vissa hyresnivåer.

Den 12 december beslutade riksdagen om ramarna för statens utgifter 2019 samt förändringar inom skatte- och avgiftsområdet. Riksdagen sade då ja till Moderaternas och Kristdemokraternas förslag om hur pengarna inom utgiftsområdet ska fördelas vilket bland annat innebar att investeringsstödet skulle avvecklas. Januariöverenskommelsen mellan S, MP, C och L innebär dock att stödet återinförs och enligt ministern blir det alltså redan i vårbudgeten. Vårändringsbudgeten presenteras i april.

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Relaterade artiklar

Leave A Comment