ANNONS
JSB tilldelas ramavtal för förskola i trä
Foto JSB/Wingårdhs

JSB tilldelas ramavtal för förskola i trä

annons
ANNONS

Byggbolaget JSB Construction AB är ett av 11 företag som tilldelats ramavtal med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) för upphandling av förskolor i hela landet. JSB:s bidrag Förskolan Tallen, ritad av arkitektkontoret Wingårdhs, konstrueras av trä.

– Vi är stolta och glada över att vi fått SKRs förtroende att bygga förskolor i Sveriges kommuner. Vi erbjuder framtidens förskola för landets kommuner. Tillsammans med Wingårdhs har vi valt en träbyggnadsteknik med tydligt fokus på klimat, miljö och pedagogik, säger Pether Fredholm VD på JSB Construction AB.

Skolan förses med långa utskjutande takfötter som skydd mot regn. Stora rum med höga takhöjder ska erbjuda generösa utrymmen för lärande och lek och ger både lärare och föräldrar god överblick. Stora fönster i olika höjder omsluter byggnaden och på taket finns stora kupolfönster, eller ”grodöron” som låter barnen speja ut över gården.

”Våra barn är vår framtid. Visst ska de få den bästa formen runt sin aktiva vardag och sin förskoletid. Vi vill inte ge tillfälliga paviljonglösningar, utan satsa på gedigna material, trä i sina bästa former och rikligt med fönster, gärna lågt satta så barn kan se ut. Förskolan Tallen ger allt det här. Trygg som bara trä kan vara, uttänkt av föräldrar och byggd med förvaltarerfarenhet. Tallen är för framtiden, med en lätt doft av kåda,” säger Gert Wingårdh i en beskrivning av förslaget.

Ramavtalet med SKR ska göra det enklare för kommuner att beställa nyckelfärdiga förskolor av hög kvalitet med barnens och förskoleverksamheternas behov i fokus.

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.