Johan Kuylenstierna blir generaldirektör för Formas

Johan Kuylenstierna. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Johan Kuylenstierna blir generaldirektör för Formas

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Regeringen har beslutat att utse Johan Kuylenstierna till ny generaldirektör och chef för Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande (Formas).

– Johan Kuylenstierna har en lång internationell och svensk karriär bakom sig, med fokus på kunskap till stöd för hållbar utveckling, i expertroller och i olika ledarskapsbefattningar. Jag är glad att Johan har tackat ja till det viktiga uppdraget att leda Formas, säger klimat- och miljöminister Annika Strandhäll.

LÄS MER: Johan Kuylenstierna – brobyggare mellan vetenskap och näringsliv

Johan Kuylenstierna är i dag ordförande för Klimatpolitiska rådet samt Rektorsråd för hållbar utveckling. Han är gästprofessor vid Stockholms universitet och har även flera styrelseuppdrag inom universitets- och forskningssektorn. Johan Kuylenstierna har en filosofie licentiatexamen inom naturgeografi från Stockholms universitet.

Han tillträder den 6 september 2022.

Sponsrat innehåll från Bauroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.