Nya pengar till forskning om digitalisering i samhällsbyggande

Nya pengar till forskning om digitalisering i samhällsbyggande

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Fram till den 24 oktober pågår en utlysning inom innovationsprogrammet Smart Built Environment med 10 miljoner kronor i potten som är öppna för alla att söka.

Det strategiska innovationsprogrammet Smart Built Environment är en del av Vinnovas, Energimyndighetens och Formas gemensamma satsning på strategiska innovationsområden inom samhällsbyggande.

Den första delutlysningen handlar om livscykelperspektivet i samhällsbyggandet med fokus på ett digitaliserat beslutsstöd för minskad klimatpåverkan. Här kan innovationer, tekniska, avtalsmässiga och institutionella, få stöd. I den andra delutlysningen vill programmet  stödja projekt och innovationer som hjälper till att förstå vilka organisatoriska och juridiska förändringar som måste göras för att få till en digitalisering av samhällsbyggandet.

Enligt programchefen Amy Rader Olsson välkomnas allt från mindre studier, kartläggningar och synteser till större studier, piloter eller demonstrationer.
– Alla kan ansöka! Man behöver inte vara en disputerad forskare för att ansöka eller för att vara projektledare. De starkaste ansökningarna brukar komma från konsortier som består av personer från flera olika organisationer och med skilda kompetenser. Till exempel kan det vara klokt att para ett företag eller en kommun som vill tillämpa en digital lösning med forskare eller entreprenörer som vill arbeta med innovationerna, säger hon i ett pressmeddelande.

 

 

 

 

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

En kommentar

  1. Lisa
    2020-07-29 at 10:28 Svara

    Intressant artikel

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.