Järfälla utsedd till Årets kommun

Järfälla utsedd till Årets kommun

Järfälla tog hem priset som Årets kommun 2018 när Fastighetsgalan gick av stapeln. Kommunen får priset bland annat för sitt arbete med hållbar stadsutveckling i Barkarby.

Priset går till en kommun som arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostad och den kommersiella sektorn.

– Det här är fantastiskt kul för Järfälla och ett kvitto på att vi gör rätt. Vi har så många duktiga och drivna medarbetare i Järfälla och de är helt avgörande för att vi ska kunna bygga en kvalitativ, hållbar och attraktiv stad tillsammans med alla aktörer som vill satsa här i kommunen, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Kommunen har tidigare tilldelats YIMBY-priset 2018 för utvecklingen av Barkarby och Det hållbara framtidspriset 2018 för arbetet med tredje etappen av Barkarbystaden. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarby pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I, Barkarbystaden II, Barkarbystaden X och detaljplanearbete för detaljplanerna Barkarbystaden IV, Veddesta 1, Veddesta 2, Veddesta 3 och Veddesta 4.

 

Annons
Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment