ANNONS
Järfälla prisas för arbetet med hållbara transporter

Järfälla prisas för arbetet med hållbara transporter

annons
ANNONS

Järfälla är den kommun i Sverige som förbättrat sitt arbete med hållbara transporter allra mest under 2017. Det visar Trivectors kommunrankning SHIFT.

Järfälla kommun ökade sina poängantal mest och klättrade från plats 25 2016 till 15 2017. Kommunen arbetar mycket med Mobility Management, dvs att främja hållbara transporter och påverka bilanvändningen genom att förändra resenärers attityder och beteenden. Bland annat har de genomfört ett projekt för att öka vintercyklingen och etablerat fler laddstolpar för att främja elbilar. Kommunfullmäktige i Järfälla har även tagit beslut om en cykelplan och en gångplan. Järfälla ligger också i framkant inom det för kommunrankningen SHIFT nya området Blicka framåt genom bred samverkan med olika aktörer.

–  Vår ambition är att visa att det är möjligt att testa nya hållbara lösningar i transportsystemet. Vi har exempelvis inrättat innovationsplattformen Barkarby Science som har lett till klimatsmarta tekniska lösningar som elektriska och självkörande bussar samt en elektrisk BRT-linje – bus rapid transit – som ska köra resenärerna till tunnelbana och pendeltåg från december 2019, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Foto: Järfälla kommun

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.