Ikano Bostad börjar Svanenmärka sina bostäder

Ikano Bostad börjar Svanenmärka sina bostäder

ANNONS

Annons

Från och med juli 2020 kommer Ikano Bostads nya bostadsrätts- och hyresrättsprojekt att Svanenmärkas.

Svanenmärkningen innebär att alla Ikano Bostads kommande bostadsprojekt kommer att granskas av Miljömärkning Sverige för att säkerställa att huset är byggt med omtanke om miljön och människors hälsa. Svanenmärkningen ställer bland annat krav på låg energianvändning, höga miljö- och hälsokrav i material- och produktval och en god inomhusmiljö.

– De senaste åren har vi ökat takten i vårt miljö- och klimatarbete. Att börja Svanenmärka alla våra nya bostadsprojekt är ett viktigt steg. Inte minst för att fortsätta vara ett konkurrenskraftigt, långsiktigt företag och för att förenkla för en hållbar vardag för våra kunder, säger Robert Jaaniste, Vd på Ikano Bostad.

Först ut bland bolagets projekt att svanenmärkas är Brf Gnistra i Haninge kommuns nya stadsdel Vega.

– Vi har lång erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor, så att börja Svanenmärka våra bostäder känns som ett naturligt steg att ta. Vi kommer fortsätta att certifiera våra vårdboenden enligt Miljöbyggnad Silver och utreder miljöcertifiering av vårt befintliga fastighetsbestånd, säger Stina Viktorsson, hållbarhetssamordnare på Ikano Bostad.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.