ANNONS
Fortsatt satsning på succéutbildning om biobaserade material
Foto Malin Emmoth/Wargön Innovation

Fortsatt satsning på succéutbildning om biobaserade material

annons
ANNONS

BioLyftet, en utbildning om biobaserade och återvunna material, blev en succé under 2019 med flera fullbokade frukostmöten runt om i landet. Nu fortsätter satsningen som är en del av det strategiska innovationsprogrammet BioInnovation.

BioLyftet är en kostnadsfri tvådagars utbildning för små och medelstora företag som vill höja kunskapen om biobaserade och återvunna material. Initiativet kommer från det strategiska innovationsprogrammet BioInnovation som även finansierar utbildningen. Den genomförs tillsammans med branschorganisationerna IKEM (Kemi- och innovationsindustrierna i Sverige), TEKO (Sveriges textil- och modeföretag) och Skogsindustrierna under ledning av RISE.

– Vi ser att det finns ett stort behov av ökad kunskap om alternativa material och lösningar. Många av företagen är idag helt beroende av sina leverantörers kunskap och utbud, berättar Erik Perzon från RISE som projektleder utbildningen på uppdrag av BioInnovation.

80 företag har deltagit

Utbildningen består av en kunskapsdel och en coachande workshopdel. Flera av företagen som gått utbildningen har uttryckt önskemål om en fördjupning. Därför planerar BioLyftet för fler basutbildningar under 2020 men även fördjupningsdagar.

– Det första steget för många företag är inte att starta ett stort utvecklingsprojekt utan att förstå de frågor som biobaserade marknader handlar om – då är BioLyftet ett bra sätt att komma igång. Det stora intresset vi sett för utbildningen visar att den ligger rätt i tiden, säger Nils Hannerz, forsknings- och innovationschef på IKEM.

– Vi är glada över att cirka 80 företag redan tagit chansen att gå utbildningen, intresset har varit stort. Textil- och modeindustrin står inför stora utmaningar och det har väl aldrig funnits ett bättre tillfälle att vidareutbilda sig och medverka till bättre produkter och förpackningar. Det skapar hållbara konkurrensfördelar när samhället börjar rulla igen, säger Cecilia Tall, generalsekreterare på TEKO.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.