Fabege skriver markanvisningsavtal för Flemingsbergsdalen

Flemingsbergsdalen

Fabege skriver markanvisningsavtal för Flemingsbergsdalen

ANNONS

Annons

Fabege och Huddinge kommun har tecknat avtal om markanvisningar i Flemingsbergsdalen som ska utvecklas till en internationell affärs- och forskningshubb i södra Stockholm.

– Nya viktiga steg tas i Sveriges största stadsutvecklingsprojekt. Vi planerar för tiotusentals nya arbetsplatser och bostäder i en attraktiv stadsmiljö. Flemingsberg ska bli en självklar etableringsort för ett kunskapsintensivt näringsliv och en eftertraktad livsmiljö, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Markanvisningsavtalet med Huddinge kommun är nästa förväntade steg i Fabeges utveckling av Flemingsbergsdalen. Genom avtalet förstärks Fabeges närvaro och kontroll över den framtida utvecklingen. Vi är glada över att fortsätta vår planerade utveckling av Flemingsberg i samarbete med Huddinge kommun, kommenterar Stefan Dahlbo, vd Fabege.

Avtalet innebär att Fabege får ensamrätt att förhandla med kommunen om markförvärv och exploatering med utgångspunkt i att Fabege ska exploatera marken i enlighet med det gällande planprogrammet. Planen är att Fabege AB ska utveckla ett nytt stadscentrum för det framtida Flemingsberg.

Området omfattar cirka 220 000 kvm varav 190 000 kvm avser kommersiella ytor och 30 000 kvm avser bostäder. Planen är att Flemingsberg ska gå från att vara en regional kärna till ett internationellt affärs- och forskningscentrum. Visionen för år 2050 är att Flemingsberg ska vara ett av Sveriges mest betydelsefulla centrum för utbildning, forskning och attraktivt boende. En inspirerande mötesplats där innovationer skapas och samverkan driver en hållbar samhällsutveckling.

Enligt hållbarhetsprogrammet för Flemingsbergsdalen finns fem hållbarhetsmål, utformade efter Citylabs fokusområden, för stadsdelen, bland annat att det ska vara en inbjudande och lockande stadsmiljö som knyter samman och skapar gemenskap. Stadsdelen ska också i hög grad vara självförsörjande genom lokal energiproduktion och -lagring.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.