Ett spadtag för nya kooperativa hyresrätter

Ett spadtag för nya kooperativa hyresrätter

Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB)  bygger 45 nya kooperativa hyresrätter i Bromma. Den nya fastigheten byggs som en del av SKB:s befintliga kvarter Lillsjönäs i Abrahamsberg och blir enligt föreningen en miljöbyggnad med låg energianvändning.

Byggnaden omfattas av SKB:s miljöprogram för nybyggnation och uppförs för Miljöbyggnad Silver. Målet är att halvera den genomsnittliga energianvändningen i jämförelse med myndighetskravet på 80 kWh/kvm.

Den nya fastigheten med kooperativa hyresrätter och garage i källarplan, beräknas vara inflyttningsklar under våren 2019. Nyréns Arkitektkontor har ritat det U-formade huset som har fyra respektive fem våningar, med lägenheter i storlekar från ett till fem rum och kök.

På bilden: Eva Nordström, VD SKB, Anders Runberg, regionchef Wästbygg AB och Charlotte Axelsson, styrelseordförande SKB.
Fotograf: Karin Alfredsson

Kvarteret Lillsjonas

Kvarteret Lillsjönäs
Illustration: Nyréns Arkitektkontor

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.