Bygget med Västlänken får påbörjas

GOTHENBURG, SWEDEN - MAY 13, 2017: Commuters crossing the road on their way to or from the central train station in the Swedish city of Gothenburg.

Bygget med Västlänken får påbörjas

ANNONS

Annons

Vid 10-tiden under måndagsförmiddagen meddelade Mark- och miljööverdomstolen att den omdebatterade Västlänken får börja byggas. Det rapporterar Sveriges Radio .

Västlänken är en åtta kilometer lång järnväg som kommer att gå genom centrala Göteborg. Sex kilometer kommer att gå genom tunnel, med tre hållplatser under jorden. Den planeras vara klar för trafikering 2026.

Tunnelbygget har dock kritiserats för att vara miljöstörande och när Mark- och miljödomstolen i Vänersborg sade ja till Västlänken i januari följdes domen av en rad överklaganden.

Nu har Mark- och miljööverdomstolen beslutat att endast ett överklagande, om villkor för buller under byggtiden, får prövningstillstånd. Samtidigt meddelar överdomstolen att Trafikverket nu får påbörja bygget.

 

 

 

 

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.