Beslut om Skellefteås kulturhus överklagas

Beslut om Skellefteås kulturhus överklagas

ANNONS

Annons

Skellefteå kommunfullmäktiges beslut om att det kommunala bolaget Skellefteå Industrihus får bygga hotellet i kulturhuset har överklagats till förvaltningsrätten i Luleå. Det meddelar Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Skellefteås kulturhus, som förväntas bli Nordens högsta träbyggnad vann nyligen ett internationellt arkitekturpris.

20 mars tog Skellefteå kommunfullmäktige bland annat beslut om att det kommunägda bolaget Skellefteå Industrihus får bygga det hotell som uppförs som en del av konceptet för det kommande kulturhuset.  Avsikten är att fastigheten, inklusive kulturhus och hotell, ska säljas till extern aktör. Nu har beslutet i kommunfullmäktige överklagats till förvaltningsrätten i Luleå.

– Eftersom det blev uppmärksammad politisk oenighet kring beslutet har vi förväntat oss att beslutet kunde komma att överklagas. Nu skickar vi in de yttranden som behövs gällande överklagan till förvaltningsrätten och hoppas på svar snarast möjligt, säger Lorents Burman (S), kommunalråd i Skellefteå, i en kommentar.

Illustration: White Arkitekter

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.