ANNONS

De fick årets solenergipriser

annons
ANNONS

Två energibolag fick pris för Årets anläggning 2016 respektive Årets prestation 2016 när Svensk Solenergi delade ut årets solenergipriser.

Priset Årets anläggning 2016 tilldelas Varberg Energi för Solsidan. Med sina 2,7 MW är Solsidan den just nu största solkraftsparken i Sverige. Årets prestation 2016 tilldelas Kalmar Energi för Nöbble solpark med följande jurymotivering:

“När andra pratar om hur krångligt det är med solel för Kalmar Energi upp en anläggning med sju delägare – varav en ekonomisk förening – i en egen tredimensionell fastighet på ett kostall. En ännu större anläggning är redan på gång och arbetet är ett strålande bevis på att Kalmar Energi har en bärande idé för andra att ta efter.”

– Från att privata, kommunala och regionala fastighetsbolag och projekt tagit hem solenergipriserna de senaste åren blev 2017 en viktig milstolpe då två energibolag fick pris för Årets anläggning 2016 resp. Årets prestation 2016. Det ligger självklart ett stort medialt värde såväl i initiativen och anläggningarna hos pristagarna, som i uppmärksamheten kring priserna hos både pristagarna och föreningen. Vi vill dock poängtera att priserna framför allt delas ut för bra exempel på, och väsentliga prestationer för utvecklingen av, solenergitillämpningar i Sverige. Samma sak gäller de hedersomnämnanden som delas ut, säger Jan-Olof Dalenbäck, Svensk Solenergi.

Hedersomnämnanden gick även till Locum, Skandia Fastigheter och Ferroamp Elektronik.

Priserna delades ut i samband med Svensk Solenergis årsmöte som hölls den 25 april.

Foto: www.svensksolenergi.se

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.