Danska Arkitema gör landskapsarkitekt till partner

Per Axelsson.

Danska Arkitema gör landskapsarkitekt till partner

ANNONS

Annons

Arkitema sätter allt större fokus på stadsplanering och har därför fått ännu en svensk Partner, Per Axelsson, affärsområdeschef på Arkitema i Sverige för verksamhetsområdet Urban.

Stadsplanering och utvecklingen av större stadsdelar fyller mer och mer av danska Arkitemas svenska projektportfölj och projekten väntas bli ännu fler. De senaste åren har kontoret utvecklat flera nya stadsdelar på olika platser i Sverige med fokus på både social och miljömässig hållbarhet.

Med detta ökade fokus vill bolaget satsa på goda ledare på området och utnämner nu Per Axelsson till partner. Per Axelsson är landskapsarkitekt och har arbetat på Arkitema sedan 2017. Innan dess fanns han på Nyréns Arkitektkontor och Temagruppen AB.

– Per Axelsson har byggt upp vår landskapsarkitekturavdelning i Sverige med den äran. Här finns hög kompetens, kreativa ledare och talangfulla kollegor. Han är respekterad och omtyckt och är därför en viktig profil för både stadsbyggnads- och landskapsarkitekturavdelningen och hela Arkitema, säger Heidi Hjort-Thuesen, Market Director på Arkitema.

Per Axelsson står bland annat bakom landskapsdelen i projekt som Vårby udde i Huddinge och Södra Häggviks gårdar i Sollentuna.

– Planeringen ska ge en vacker och upplevelserik utemiljö som fungerar hållbart för människor, djur och växter. Det är en viktig uppgift för landskapsarkitekturen att utveckla staden i samarbete med det biologiska livet om vi ska kunna fortsätta utveckla städer inom planetens resursmässiga gränser, säger Per Axelsson.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.