Urbio etablerar kontor i Göteborg

Urbio etablerar kontor i Göteborg

ANNONS

Annons

Landskapsarkitekterna Hanna Ahlström Isacson och Ulrika Bergbrant är senaste tillskottet till Urbio som nu startar ett kontor i Göteborg.

Genom kontoret i Göteborg planerar Urbio att komma närmre marknaden i västra och södra Sverige.

– Livet under Corona-pandemin har satt fingret på en viktig sak: den medborgerliga rättigheten till goda utomhusmiljöer. På Urbio vill vi bidra till att skapa mer livskraftiga och uthålliga städer med hjälp av landskapsarkitekturen i hela Sverige, vilket underlättas genom närvaron i Göteborg, säger Mattias Gustafsson, vd på Urbio.

Urbio grundades 2010 och har idag elva anställda med kontor på Södermalm i Stockholm. Verksamheten dels av idédrivet forskningsarbete, dels av projektbaserat landskapsarkitektarbete med utveckling av allt från storskaliga landskap i tidiga skeden till utredningar och projektering av offentliga platser och privatägda fastigheter. Bolaget har i Stockholm haft uppdrag i bland annat Norra Djurgårdsstaden och Rålambshovsparken där Urbio har arbetat med klimatsäkring.

Ulrika Bergbrant och Hanna Ahlström Isacson är Urbios nya medarbetare på kontoret i Göteborg.

– Det planeras, byggs och förvaltas många miljöer i västra Sverige just nu som behöver Urbio’s kompetens med att införliva naturen i morgondagens livsmiljöer. Detta har aldrig varit så aktuellt som nu när vi befinner oss mitt i en tid med stora utmaningar gällande klimat och hälsa. Även om det finns bra mål och strategier för en mer hållbar stadsutveckling behöver västra Sverige fler goda exempel på hur det kan göras i praktiken, säger Hanna A Isacson, ansvarig landskapsarkitekt i Göteborg.

Läs profilintervjun med Mattias Gustafsson: Urbios vd sprider budskapet om landskapsarkitekturens kraft

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.