Nytt område med höga hållbarhetsambitioner

Nytt område med höga hållbarhetsambitioner

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Ekeblad Bostad har tillsammans med Navjord arkitektur, MAA och Urbio vunnit markanvisning för fastigheten Törsjö 1:160 i Örebro. En tävling med många deltagande och hård konkurrens. Här planerar Ekeblad att bygga ett område med höga hållbarhetsambitioner.

Det vinnande förslaget, kallat Törsjö Gavlar, imponerade med ett välutvecklat koncept som tar hänsyn till både befintlig bebyggelse och omgivande natur. Genom att inspireras av de omkringliggande ladugårdarnas karaktäristiska utseende, har arkitekterna skapat en unik atmosfär i området. Det blir särskilt tydligt i bostädernas fasader, där de röda gavlarna och de putsade socklarna återspeglar den rustika charm som är typisk för ladugårdarnas utseende.

Solel och sociala möjligheter

Törsjö Gavlar kommer att erbjuda en varierad boendemiljö med både rad- och parhus med fokus på gemensamma utrymmen och grönskande miljöer. Särskild omsorg har lagts vid hållbarhetsaspekterna med bland annat solpaneler på taken och olika gemensamhetsplatser där människor kan samlas, umgås och interagera med varandra.

– Vi är oerhört stolta över att ha vunnit denna markanvisningstävling i Örebro. Vårt mål är inte bara att skapa bostäder, utan levande och hållbara kvarter där människor kan trivas och där både boende och grannar i området upplever den där lilla extra omsorgen om arkitektur och gemensamma miljöer, säger Emil Lundin, Arkitekt och Partner på Ekeblad Bostad.

Unik boendemiljö

Projektet Törsjö Gavlar förväntas nu gå in i nästa fas av förstudie och planering, med målet att förverkliga den vinnande visionen för området. Ekeblad Bostad, Navjord Arkitektur, MAA och Urbio ser fram emot att fortsätta sitt nära samarbete för att skapa en unik och hållbar boendemiljö i Örebro.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.