ANNONS
Botkyrkabyggen anställer lokal arbetskraft genom Qvinna i Botkyrka

Botkyrkabyggen anställer lokal arbetskraft genom Qvinna i Botkyrka

annons
ANNONS

Den 1 oktober startade Qvinna i Botkyrka i Norsborg. Botkyrkabyggen utökar därmed jämställdhetsprojektet som startade 2017 och arbetet blir även en permanent del av bostadsbolagets ordinarie verksamhet.

Qvinna i Botkyrka erbjuder kvinnor med utländsk härkomst försörjning och studier. Kvinnorna, som stått långt från arbetsmarknaden och bor i bolagets områden, får via konceptet städar gårdar, trapphus och studerar svenska. De studerar svenska fyra timmar i veckan och har även fått utbildning i jämställdhet, hjärt- och lungräddning, konflikthantering, städteknik och kemikalier, uppger Botkyrkabyggen. Med hjälp av sin lokala förankring verkar kvinnorna också som ambassadörer för området och skapar trygghet och trivsel.

9 tidigare långtidsarbetslösa kvinnor har fått arbete hos Botkyrkabyggen i Fittja och den 1 oktober började fem kvinnor arbeta i Norsborg. Målet är att Botkyrkabyggen ska ha 100 anställda kvinnor år 2025 med utgångspunkt i konceptet Qvinna i Botkyrka.

– Qvinna i Botkyrka stärker de goda krafterna. Kvinnors erfarenheter och kontaktnät är viktiga för individens och samhällets utveckling – och för oss som allmännyttigt bostadsbolag. Hyresgästerna ger oss högre betyg där Qvinna i Botkyrka är verksamma, säger Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på Botkyrkabyggen.

Foto: Botkyrkabyggen

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.