Bengt Dahlgren satsar på återbruksinventering

Bengt Dahlgren satsar på återbruksinventering

ANNONS

Annons

Som första aktör i Sverige erbjuder Bengt Dahlgren tillsammans med konsultföretaget Kompanjonen kompletta återbruksinventeringar som omfattar både byggvaror och installationer.

Bengt Dahlgren inleder ett samarbete med Kompanjonen avseende återbruksinventering och konsultation inom återbruk. Återbruk är en het fråga i byggbranschen då branschen står för en stor del av det avfall som alstras i Sverige samt genererar stora utsläpp av CO2. Genom att återbruka byggmaterial och installationer går det att tillsammans med övriga aktörer i branschen bidra till att minska avfallsmängderna och klimatpåverkan, skriver Bengt Dahlgren i ett pressmeddelande.

– I och med detta samarbete hoppas vi att byggbranschen får upp ögonen för återbruk av lämpliga installationer. I ett ombyggnadsprojekt står installationer för en stor del av klimatpåverkan så där kan återbruk göra stor skillnad, säger Erik Bolander, vd Bengt Dahlgren Stockholm.

Vikten av den cirkulära ekonomin och möjligheten till återbruk är en tendens som Installatörsföretagens lyfter fram i sin rapport “Framtidens kompetensbehov i installationsbranschen”. Här lyfter branschorganisationen bland annat fram hur cirkulära kretslopp kommer att spela en större roll framöver inom installationssektorn. För installationsföretag lär kraven på att återanvända delar av produkter och material som idag rivs ut vid rot-jobb komma allt oftare, menar Installatörsföretagen.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.