ANNONS
Arkitektkontor får stipendium till FoU-projekt om KL-trä

Arkitektkontor får stipendium till FoU-projekt om KL-trä

annons
ANNONS

Stockholmsbaserade Arkemi har erhållit stipendium av Stockholms Byggnadsförening till ett projekt som underlättar utformning, dimensionering och kalkyl av byggnader konstruerade av korslaminerat trä.

Med projektet vill företaget framförallt adressera de svårigheter som branschen har att dimensionera och mängda KL-trä i tidiga skeden – från volymstudie till programhandling – då arkitekten normalt sett har som störst inflytande över projektet. Projektet kommer att bedrivas under Arkademi – företagets forskning- och utvecklingsverksamhet.

– Vi är tacksamma för förtroendet och möjligheten som vi har fått för att främja träbyggnad, genom att ta fram digitala verktyg som underlättar för arkitekter att gestalta KL-trähus i tidiga skeden. KL-trä är ett fantastiskt material med stora potentialer, som kan hjälpa oss att drastiskt reducera byggindustrins klimatpåverkan. Idag är det inte alltid lätt för oss arkitekter att argumentera för massivträ, säger Kayrokh Moattar, arkitekt och VD på Arkemi.

 

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.