Martinsons levererar till Wingårdhs projekt i Mölndal

Martinsons levererar till Wingårdhs projekt i Mölndal

ANNONS

Annons

Martinsons levererar KL-trä och limträ till den nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal. Leveransen omfattar byggdelar till flera våningar i ett sexvåningshus med lägenheter, parkeringshus och handelsytor som ritats av Wingårdhs arkitekter.

Martinsons levererans består av KL-trä till lägenheterna på våning fem och sex samt limträ till parkeringshuset på våning två, tre och fyra.

– Vi är glada och hedrade att få vara delaktiga i Pedagogen Park. Vi kom in tidigt i projektet där visionen varit att bygga en hållbar stadsdel vilket gjort KL-trä och limträ till en naturlig del av profilen, säger Marie Kauma, Key Account Manager på Martinsons.

– Vi valde trä av främst två aspekter. Huset har olika typer av verksamheter och därmed olika laster. Betongbjälklag hade inneburit fler pelare och det vill varken butikerna eller bostäderna ha. Det andra är det visuella, vi eftersträvar en ljus känsla och träet skapar en trevlig inramningsäger Mats Hansson, projektledare hos byggherren Aspelin Ramm.

Bostäderna är certifierade enligt Svanen och handelsytorna kommer bli Green Buildings-klassade. Aspelin Ramm satsar även på att bygga så lite vanliga parkeringar som möjligt och istället underlättat för kollektivt resande, gång- och cykelvägar och laddare för elbilar.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.