Martinsons vd lämnar bolaget

Martinsons vd lämnar bolaget

ANNONS

Annons

Martinsons Byggsystem har genomgått en kraftig expansion och behöver nu styra om och anpassa både bolaget och erbjudandet för att möta nya krav från marknaden. I samband med detta har vd Jesper Åkerlund och bolagets styrelse gemensamt beslutat att gå skilda vägar.

– Jespers insatser i företaget har varit mycket värdefulla. Vi tackar och önskar honom lycka till i framtiden, säger Johan Padel, styrelseordförande för Martinsons Byggsystem och tillika affärsområdeschef för Holmen Trävaror som bolaget ingår i sedan oktober 2020.

Jesper Åkerlund har arbetat för Martinsons Byggsystem sedan 2016, först som marknadschef 2016–2017 och därefter som vd.

– Martinsons har banat vägen för ökat träbyggande samtidigt som vi har kommit en bra bit på vägen med att utveckla vår affär. Den resan fortsätter, men utan mig. Träbyggandet ligger helt rätt i tiden och intresset kommer med största sannolikhet att fortsätta öka. Företaget har god potential och nu lämnar jag över stafettpinnen till nya krafter, säger Jesper Åkerlund. 

Processen att rekrytera en ersättare inleds omgående. Lars Atterfors, styrelseledamot i Martinsons Byggsystem, träder in som tillförordnad vd tills ersättare tillsatts.

 

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.