Arkitektbolaget kan vinna Växjös träbyggnadspris

Ekenäset, enfamiljsbostad i massivträ av Arkitektbolaget. Foto: Åke E:son Lindman

Arkitektbolaget kan vinna Växjös träbyggnadspris

ANNONS

Annons

För fjärde året i rad delar Växjö kommun ut ett Träbyggnadspris för att belöna och uppmuntra till träbyggnation och samtidigt sprida kunskap om att bygga i trä. Småländska Arkitektbolaget är en av finalisterna som har chans att vinna priset.

Arkitektkontoret har nominerats för “sitt mångåriga arbete som visar på hur hus byggda i trä är ett hållbart och vackert alternativ, oavsett som de ställs till förfogande för kommersiellt eller privat bruk,” lyder motiveringen. 2020 belönades kontoret med Årets byggnadspris i Växjö för Växjö Energis om- och nybyggnation av ställverket vid Växjösjön där Arkitektbolaget var arkitekt. Växjö kommuns byggnadspris 2019 gick till bostadsprojektet Stora Vallen, ett flerbostadshus med stomme av trä, som Arkitektbolaget ritat.

Miljöcertifierade förskolan Äventyret och Micropowers nya kontor är två träbyggnadsprojekt som kan vinna priset. Anders Persson, biträdande affärschef på Midroc, har också nominerats som “en av de tydligaste träbyggnadsambassadörerna när det gäller byggande av flerfamiljshus i Växjö under senaste åren.”

– Årets nominerade visar åter igen att Växjö står starkt i konkurrensen om att kunna leverera olika sorters byggnader som håller hög klass på hållbart byggande och arkitektur i trä, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd Växjö kommun.

Vinnaren av Träbyggnadspriset 2021 kommer att presenteras den 28 oktober

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.