Wihlborgs och E.ON satsar på solceller med lägre klimatavtryck

Wihlborgs och E.ON satsar på solceller med lägre klimatavtryck

ANNONS

Annons

Nu inviger Wihlborgs sin största solcellsanläggning hittills. Solcellerna är placerade på en av Wihlborgs fastigheter i Lund, Nya Vattentornet 3, och är den största anläggningen med solpaneler med ett lägre klimatavtryck som E.ON installerat i Sverige.

Solpanelerna på fastigheterna i Ideon Science Park i Lund har ett lägre klimatavtryck jämfört med standardpaneler. Det beror främst på att panelerna produceras med material som har lägre klimatavtryck vid framställningen och brytningen av kisel.

– För Wihlborgs har det varit viktigt att välja en europeisk leverantör med livscykelperspektivet i fokus. Om vi kan optimera klimatnyttan genom att installera paneler med lägre klimatavtryck är det en klok investering. Vi sätter stort värde vid att ta ett helhetsperspektiv i våra inköp. Solceller är en viktig del i vårt klimatarbete eftersom det bidrar till miljöprestandan i fastigheten och till ökad förnybar energi i det skånska energisystemet, säger Staffan Fredlund, miljöchef på Wihlborgs.

Solcellsanläggningen har en yta på 2500 kvadratmeter. Den beräknade produktionen är cirka 247 000 kWh per år, vilket motsvarar ungefär 70 lägenheters årsförbrukning av hushållsel. Installationen är en del av Wihlborgs och E.ON:s långsiktiga samarbete kring solceller. Inom kort påbörjas utredningsarbetet gällande installation av solceller på ytterligare två fastigheter i östra Ideon Science Park, Node (Vattentornet 2) och Cube (Vattentornet 4).

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.