Wallenstam får klimatpris

Wallenstam får klimatpris

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Fastighetsbolaget Wallenstam får utmärkelsen Stora Förnybarhetspriset 2016 för sina satsningar på förnybar energi.

Wallenstam äger genom dotterbolaget Svensk NaturEnergi 64 stycken vindkraftverk med en sammanlagd effekt på cirka 140 MW, och är idag självförsörjande på förnybar energi. Motiveringen till Stora Förnybarhetspriset 2016 lyder:

“Wallenstam är fastighetsbolaget som aktivt tar ansvar för omställningen till ett hållbart samhälle genom att producera och sälja 100 procent grön el. 2006 driftsatte Wallenstam sitt första vindkraftverk och blev 2013, som första fastighetsbolag i Sverige, självförsörjande på förnybar energi. Wallenstams vision om att kunna erbjuda sina kunder en långsiktigt klimatsmart energilösning till ett bra pris, samtidigt som företaget ville ha större kontroll över sina egna elkostnader har framgångsrikt realiserats. De investeringar inom förnybar energi som Wallenstam tagit sig an har renderat dem den gröna ledartröjan i fastighetsbranschen – och gör även bolaget till en förebild för näringslivet i stort.”

Så här kommenterar Wallenstams vd Hans Wallenstam utmärkelsen:

Annons

− Det känns väldigt ärofullt att få ta emot Stora Förnybarhetspriset. Utmärkelsen är ett kvitto på att vi är på rätt väg med våra miljösatsningar, där våra vindkraftverk utgör en stor och viktig del. Vi strävar efter att bli så gröna som möjligt i alla sammanhang. Företag som bara tänker pengar kan dra på sig en för stor miljöskuld och det borde därför kosta mer att inte prioritera miljön. Det gröna tänket borde genomsyra alla investeringsbeslut.

Priset delas ut årligen av Svensk Vindenergi under den stora VIND-konferensen. Tidigare pristagare är bland andra Google, IKEA och Tesla Motors.

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.