Wallenstam ingår avtal med Lendager – satsar på återbruk i Älta

Kvarter 1, som nu är under byggnation i Älta.

Wallenstam ingår avtal med Lendager – satsar på återbruk i Älta

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Wallenstam tecknar avtal med arkitekt- och cirkulär innovationsbyrån Lendager för att skapa bästa möjliga förutsättningar för återbruk i stadsutvecklingsprojektet Mera Älta.

I området ska Wallenstam bygga cirka 1 250 nya bostäder i sammantaget sju kvarter. Nu har arbetet påbörjats med en första resurskartläggning för att få överblick av och insikter om de resurser som blir tillgängliga under utvecklingsprojektet.

– Vi är väldigt glada över detta samarbete, cirkulär ekonomi och återbruk ser vi som en viktig pusselbit och möjlighet att på ett positivt sätt kunna påverka vårt klimatavtryck de kommande åren och på så sätt nå våra klimatmål. Vi i Sverige har mycket att lära från vårt grannland i frågan och därför känns detta samarbete väldigt inspirerande, säger Karin Mizgalski, hållbarhetschef på Wallenstam.

– Förhoppningen är att hitta avsättning för stora delar av befintligt material i andra fastigheter, antingen i vår egen projektportfölj eller i samverkan med andra aktörer, säger Ida Niklasson, avdelningschef projektutveckling och hållbarhetsansvarig för Wallenstam i region Stockholm.

– Vi hoppas att kartläggningen kan fungera som en gemensam utgångspunkt för ett ambitiöst samarbete runt om hållbarhetsagendan som ger positiva effekter för Wallenstams organisation, kunder och samarbetspartners nu och i framtiden, säger Anders Bang Kiertzner, Director Circular Advising på Lendager.

Wallenstams nybyggnation i centrala Älta omfattar totalt sju kvarter. Det första kvarteret, som redan nu är i produktion, omfattar cirka 200 lägenheter och nästan 5 000 kvadratmeter lokalyta.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.