Mur & Putsföretagen välkomnar bidrag till Årets Fasad 2024

Vinnare av Årets Fasad 2023, Malmö domstolsbyggnad och Storkyrkan i Stockholm. Foto: Godsfinkan och Anders Boberg.

Mur & Putsföretagen välkomnar bidrag till Årets Fasad 2024

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Nu öppnar anmälan till Årets Fasad – utsedd av Mur & Putsföretagen. Fram till 15 juni välkomnar juryn bidrag i de två kategorierna nybyggnation och renovering/restaurering. Vinnarna tillkännages på Fasadforum i Stockholm den 14 november.

Sedan 2015 har branschföreningen för murat och putsat byggande, Mur & Putsföretagen, uppmärksammat fasader som bidrar till vackra, intressanta, spännande och hållbara hus.

Unikt tillfälle

– Det här är ett unikt tillfälle att lyfta all kreativitet och innovation som finns i branschen och alldeles särskilt fasaden, som är en så viktig del av våra miljöer. Vi är nyfikna på årets nomineringar och välkomnar alla bidrag med väsentliga delar murat eller putsat, från norr till söder, säger Johan Onno, vd på Mur & Putsföretagen.

Årets upplaga är den tionde i ordningen där branschen uppmärksammas lite extra.

– Nytt för i år är att vi vill lyfta murat och putsat ur ett livslängds- och underhållsperspektiv, säger Johan Onno.

De fyra bedömningskriterierna är gestaltning, hållbarhet/drift- och underhållsekonomi, innovation och utförande/hantverk. Fasaden behöver vara slutbesiktigad i närtid. Sista nomineringsdag till de två kategorierna nybyggnation och renovering/restaurering är den 15 juni. Nomineringen görs på Mur & Putsföretagens hemsida.

Vinnarna av Årets Fasad 2023 var Malmö domstolsbyggnad och Storkyrkan i Stockholm.

Jury för Årets Fasad 2024:

Per Anders Johansson, egen konsult PerArk

David Johansson, vice vd Aros Bostad

Daniel Markström, chef Region Stockholm samt chef Projektutveckling Jernhusen

Ulrika Romare, arkitekt White

Daniel Nymberg, konsult Bomans Restaurering

Evelina Åström, bransch- och föreningsansvarig Byggföretagen Norr

Johan Onno, vd Mur & Putsföretagen

 Om tävlingen:

Årets Fasad delas ut årligen och instiftades 2015 av branschföreningen Mur & Putsföretagen, som vill uppmärksamma fasader som bidrar till vackra, intressanta, spännande och hållbara hus.

Om Mur & Putsföretagen

Mur & Putsföretagen är den rikstäckande branschföreningen för murat och putsat byggande i Sverige med drygt nittio medlemsföretag över hela landet, dessa utgörs av entreprenörer, leverantörer och intressenter. Verksamheterna utför puts och murningsarbeten eller levererar material och utrustning för murat och putsat.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.