Wallenstam blir delägare i svenskt coliving-bolag

Parkstråket

Wallenstam blir delägare i svenskt coliving-bolag

ANNONS

Annons

Konsumentföreningen Stockholm och Wallenstam investerar i Colive. Kapitalet ska öka tillväxttakten och driva på storskaliga coliving-hubbar runt om i landet.

Det svenska företaget grundades 2018 och har sedan dess lanserat två coliving-hubbar i Stockholm, med ytterligare tio-talet projekt på gång i Sverige. Konsumentföreningen Stockholm (KfS) och Colive ingår ett nytt samarbete för att utveckla och skynda på tillväxten för delningsboenden i Stockholmsområdet.

– Vi har alltid stått för innovation och nytänkande och en tro på att saker blir bättre om vi gör det tillsammans, vilket vi nu fortsätter att göra. Det här är ett sätt för oss att vara med och bidra till lösningen på en av framtidens största utmaningar – bostadsbristen för unga vuxna. Samarbetet känns extra kul eftersom vi har märkt ett växande engagemang bland våra medlemmar i frågan, bland annat i framtagandet av vår framtidsstrategi, säger Lars Ericson, vd på KfS.

Delningskonceptet innebär att hyresgästerna har privata rum med egen toalett och dusch men delar på umgängesytor och kök. I hyran ingår bland annat internet, städning av gemensamma ytor samt möbler. Hyresgästerna har även tillgång till gemensamma ytor i bottenvåningen av huset.

Wallenstam blir 25-procentig ägare

Fastighetsbolaget Wallenstam blir 25-procentig delägare i Colive genom nyemission. De två företagen har sedan tidigare samarbetat kring ett par projekt, bland annat Colive Parkstråket i Huddinge.

– Vi vill möta det ökade intresset som vi ser för nya boendelösningar. Med den här investeringen kan vi hjälpa Colive öka tillväxttakten och genomföra en rad planerade storskaliga etableringar tillsammans med oss och andra strategiskt viktiga samarbetspartners, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

2025 räknar Colive med att ha 7000 bostäder i Sverige.

– Vi är inne i en väldigt spännande fas där vi närmar oss lanseringen av Sveriges största coliving-hubb, och nu även varvar upp för kommande projekt. I och med dagens nyhet kan vi ta ytterligare steg med vår ambitiösa tillväxtplan och produktinnovation. Jag är stolt över att kunna välkomna sådana långsiktiga och strategiska investerare, säger Katarina Liljestam Beyer, medgrundare och COO för Colive.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.