Visionen om ett samhälle fritt från biocider och tungmetaller ledde till certifiering som klimatneutralt bolag

Visionen om ett samhälle fritt från biocider och tungmetaller ledde till certifiering som klimatneutralt bolag

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

OrganoWood AB fortsätter att visa vägen för hållbar utveckling inom byggbranschen och är nu certifierade som klimatneutralt bolag. 

– Ända sedan starten 2010 har vi på OrganoWood drivit visionen om ett samhälle fritt från biocider och tungmetaller. Att bidra till hållbara miljöer och en bättre värld att leva i är vår drivkraft. Hållbarhet har varit en del av vår företagsfilosofi sedan starten. Det blir allt viktigare och i dag bör miljöaspekten vara avgörande för konsumenter. Vi på OrganoWood är därför mycket stolta att vi möter kraven för att certifieras som ett klimatneutralt bolag. Säger Jens Hamlin VD OrganoWood.

OrganoWood AB samarbetar med ClimatePartner, en internationellt erkänd expert på klimatskydd och hållbarhet, för att beräkna CO2-utsläpp.

Annons

Bara klimatneutral energi

Under samarbetet med ClimatePartner i kampen mot global uppvärmning har OrganoWood AB genomfört en rad förbättringar såsom övergång till endast klimatneutral energi och bilflottan består nu endast av elbilar och laddhybrider. OrganoWoods CO2-utsläpp har beräknats av ClimatePartner enligt Greenhouse Gas Protocol (GHG) och certifiering som ett klimatneutralt bolag gäller för Scope 1 och Scope 2.

OrganoWood grundades 2010 av OrganoClick AB (publ) och Kvigos AB och är baserat på vetenskapliga genombrott inom metoder för modifiering av biofibrer. OrganoWoods produkter produceras i OrganoClicks produktionsanläggning i Täby och av bolagets industriella samarbetspartners Bergs Timber Bitus i Nybro som utför modifieringen av virket. OrganoClick är listat på Nasdaq First North och utsågs av Världsnaturfonden – WWF till en ”Climate Solver” (www.climatesolver.org) 2010, till ett av Sveriges 20 mest innovativa bolag 2011 av Svenska Institutet och har varit med på NyTekniks och Affärsvärldens ”33-lista” över Sveriges hetaste teknikbolag 2012 och 2013.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.