ANNONS
OrganoWood satsar på plockhuggen träråvara

OrganoWood satsar på plockhuggen träråvara

annons
ANNONS

OrganoWood påbörjar samarbete med Plockhugget, leverantör av plockhuggen träråvara. Virket kommer från extra varsamt brukade skogar som tar stor hänsyn till biodiversiteten.

– Vi är oerhört glada att påbörja ett samarbete med Plockhugget. Att vi nu kan erbjuda trä som är avverkat med största hänsyn till biodiversitet gör att våra kunder får fler möjligheter till att göra smarta miljöval. För många har det varit självklart att välja giftfri behandling av trä så att den biologiska mångfalden skall fortleva, och nu kan man även göra val av träråvara, säger Jens Hamlin, VD OrganoWood.

Plockhugget bildades 2017 och arbetar enbart med virke från skogar som aldrig kalhuggs. I kalhyggesfria skogar behålls hela tiden ett fungerande ekosystem med ett myller av arter och träd i olika ålder och storlek. Markens koldioxid stannar under jord och skogarna blir tåliga mot storm, brand, torka och insektsangrepp. Virket från Plockhugget är enligt OrganoWood även spårbart.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.