Vectura byggstartar passivhuscertifierat äldreboende

Vectura byggstartar passivhuscertifierat äldreboende

annons

Den 8 april togs första spadtaget för ett nytt äldreboende i Knivsta som Vectura Fastigheter bygger som passivhus.

Boendekonceptet kommer att kombinera funktion med nordisk design och skapa en hemtrevlig, ombonad och funktionell boendemiljö. Byggnaden byggs för att klassas som ett passivhus och kommer även att uppfylla kriterierna för Miljöbyggnad Silver, med guldnivå bland annat inom områdena effektbehov, fuktsäkerhet och legionella. Projektet eftersträvar också att minimera användning av material med miljö och hälsostörande ämnen, icke-återvunnet innehåll och material med kort hållbarhet.

Boendet ligger i Knivsta i området Ängby. Huset har tre våningar och kommer att bestå av 56 lägenheter. Villa Ängby vänder sig till personer med demenssjukdom eller sjukdom kopplat till åldrande. Hyresgästen Vardaga Äldreomsorg kommer att driva verksamheten med planerad inflyttning under hösten 2019.

Foto: Vectura Fastigheter

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.