ANNONS
Växjö går med i One Planet City Challenge

Växjö går med i One Planet City Challenge

annons
ANNONS

Växjö antar den globala klimatutmaningen One Planet City Challenge, som samordnas av Världsnaturfonden (WWF). Genom kampanjen åtar sig städer att rapportera in sina utsläppsdata och åtgärder för minskad klimatpåverkan.

Växjö har tidigare deltagit i One Planet City Challenge som anordnas i Sverige sedan 2010. I klimatutmaningen bedöms städernas planer för hållbar stadsutveckling av en internationell jury med representanter från internationella organisationer och stadsnätverk. Juryn väljer sedan ut en stad i varje land som tävlar om att utses till global klimatstad. 2018 utsågs Uppsala till Årets globala klimatstad och två år tidigare, 2016, blev Paris global vinnare.

Läs mer: Globala mål blir lokal verklighet i Växjö

I årets utmaning erbjuds deltagarna återkoppling på hur man ligger till i förhållande till Parisavtalets klimatmål, dels kommer deltagande städer i Sverige att arbeta med metoder att beräkna klimatpåverkan ur ett konsumtionsperspektiv.

– Det är just dessa två saker som vi behöver utveckla i Växjö – att se på hela vår klimatpåverkan och att se om vi gör tillräckligt. Vi ser fram emot detta arbete, säger Charlotte G. Brynielsson, hållbarhetschef på Växjö kommun.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.