ANNONS
Paris är årets globala klimatstad

Paris är årets globala klimatstad

annons
ANNONS

Paris prisas för stadens ambitiösa klimatåtgärder och långsiktiga visioner och har nu korats till internationell klimatstad i WWF:s stadsutmaning Global Earth Hour Capital 2016.

Totalt deltog 125 städer från 21 länder i årets globala stadsutmaning. Umeå utsågs årets svenska klimatstad och finalist i den globala finalen. Bland 18 finalister har nu den franska huvudstaden utsetts till vinnare. Innovativa åtgärder och ett framgångsrikt arbete för att föra samman både städer och stadsinvånare på vägen mot ökad hållbarhet, är det som har imponerat på juryn.

– Medan världen förbereder för att omsätta klimatavtalet i handling föregår Paris med gott exempel. Staden har tagit klimatinitiativ som engagerar befolkningen och som visar vägen för många av världens växande storstäder. De är välförtjänta vinnare, säger Carina Borgström-Hansson, globalt ansvarig för Earth Hour City Challenge på WWF.

Paris var värd för förra årets klimatmöte. Här har även en modell för hållbar stadsutveckling utvecklats som andra städer kan återanvända. Staden har också startat en centralt styrd ”klimatbyrå” som ska öka tillgången på miljöbilar och kollektivtrafik samt utveckla omvandlingen av avfall till bränsle. Paris har också skapat rutiner för att säkra upp att stadsutvecklingen tar hänsyn till såväl invånarnas behov som stadens hållbarhetsmål.

Tidigare globala vinnare har varit städer som Seoul, Vancouver och Kapstaden.

LÄS MER: Seoul tar utmaningen på allvar

 

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.