ANNONS
Växjö utsedd till Årets Trästad 2019

Växjö utsedd till Årets Trästad 2019

annons
ANNONS

NTT Woodnet har i samråd med skogsindustrikoncernen Stora Enso utsett Växjö till Årets Trästad 2019. Priset som i år delas ut för första gången ges till en stad som satsat målmedvetet och långsiktigt på träbyggande för klimatet, bra boende och effektivare byggande.

Vinnaren presenterades vid NTT Woodnets kunskapsdagar Stora Trähus i Stockholm.

– Jag känner mig väldigt stolt över att få ta emot priset som är till alla de i Växjö som gjort insatser för hållbart samhällsbyggande. Det är ett erkännande att vi i Växjö är på rätt väg. Vi har hållit på länge och gnetat på i småländsk anda. Det här visar att trägen vinner, säger Catharina Winberg (M), ordförande i Växjö kommunföretag, VKAB och med politiskt ansvar för byggnation, som var på plats för att ta emot priset.

NTT Woodnet och Stora Enso trycker i sin motivering på att de gått igenom de städer som varit tongivande i arbetet med ett ökat träbyggande. De har följt utvecklingen under ett antal år och kunde i arbetet med att ta fram en pristagare ”konstatera att Växjö var klar vinnare hur vi än mätte.”

Brf Strandsnäckan, ett av många trähusbyggen i Växjö. Foto: Växjö kommun

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

En kommentar

  1. Växjö utsedd till Årets Trästad 2019 – Catharina Winberg
    2020-06-21 at 17:52 Svara

    […] Läs mer i Hållbart Byggande här […]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.