Uppskjutna byggstarter i spåren av coronakrisen

Uppskjutna byggstarter i spåren av coronakrisen

ANNONS

Annons

Sju av tio medlemsföretag upplever uppskjutna byggstarter och mer än hälften av företagen uppger en minskad orderingång jämfört med för sex månader sedan, enligt en ny enkät genomförd av Byggföretagen.

– Coronakrisen som drabbat andra branscher hårt påverkar nu bygg- och anläggningsbranschen allt mer genom att investeringsförmågan minskar, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

LÄS MER: Pandemin sätter branschen på prov

Säkerställa offentliga investeringar

Mer än en fjärdedel av medlemsföretagen upplever finansierings- eller likviditetsproblem. Många av Byggföretagens små- och medelstora företag är särskilt oroade inför tredje och fjärde kvartalet.

– Det bästa sättet för Sverige att övervinna krisen är fortsätta bygga. Nu är det viktigt att offentliga investeringar säkerställs. Ökad ROT och sänkta arbetsgivaravgifter är reformmotorer som gör det möjligt för fler att gå till jobbet, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Medlemsenkäten genomfördes den 13-21 augusti och besvarades av 629 företag i hela Sverige.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.