ANNONS
Träpriset 2020 delas ut under livesänd digital gala
Vasaplan Umeå Foto Åke E:son Lindman

Träpriset 2020 delas ut under livesänd digital gala

annons
ANNONS

Träprisgalan, som skulle ha gått av stapeln i mars i år, uppgraderas nu till en digital gala som direktsänds från Berns i Stockholm i början av december.

– Vi har alla blivit påminda om att vi lever i en utmanande tid med yttre omständigheter som påverkar både vår vardag och vår framtid. För oss är det viktigare än någonsin att inspirera till hållbart byggande i trä så att vi inte tappar det stora perspektivet. Vi måste trots omvälvande tider fortsätta tänka hållbart, säger Alexander Nyberg som är arkitekt och ansvarig för Träprisgalan på Svenskt Trä.

– Det känns jättekul att nu slutligen få prisa och uppmärksamma de spännande projekten i årets Träpris, säger Carmen Izquierdo, ordförande i Träprisets jury.

Träpriset tilldelas vart fjärde år ett nytt byggnadsverk som uppförts i Sverige och som innehar särskilda arkitektoniska kvalitéer. Byggnaden kan vara ett hus, en bro eller en anläggning där trä använts på ett korrekt sätt som tillvaratar träets möjligheter och samtidigt speglar eller utvecklar den svenska arkitekturtraditionen. Till Träpriset 2020 har sammanlagt 130 tävlingsbidrag kommit in. Av dessa har juryn besökt 40 byggnader och av dessa har 12 byggnader nominerats, däribland Vasaplan i Umeå. Vinnaren offentliggörs på Träprisgalan den 2 december via en direktsänd digital gala.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.