Storsatsning på solel för fastighetsägare i väst

Storsatsning på solel för fastighetsägare i väst

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Med finansiering från Länsstyrelsen i Västra Götaland, Västra Götalandsregionen och Fastighetsägarna GFR startas nu en omfattande utbildning för att få fler fastighetsägare att våga investera i solel. Det meddelar Fastighetsägarna i ett pressmeddelande.

– Det här är oerhört roligt. Vi har märkt ett stadigt ökande intresse för solel hos våra medlemmar och det finns en stor nyfikenhet kring ämnet. Nu kan vi erbjuda den kunskap som krävs för att man ska våga och kunna ta steget att investera i solel, säger Susann Haggren, näringspolitiskt ansvarig för Fastighetsägarnas kranskommuner.

I det ettåriga projektet utbildas fastighetsägare i att beställa solcellsanläggningar. Utbildningen varvar teori med praktiskt stöd, för att deltagarna i slutändan ska kunna installera anläggningar på sina fastigheter. Projektet drivs av Hållbar Utveckling Väst, det regionala energikontoret i Västra Götaland, som en del av solelplattformen Sol i Väst.

Det första utbildningstillfället hålls den 29 maj och tanken är att fastighetsföretagen ska vara klara med sina installationer när utbildningen är klar i slutet på november. Hela projektet utvärderas av en utomstående utvärderare och kommer att följas upp efter ett år.

Annons

År 2040 ska Sveriges energiförsörjning vara helt förnybar och en viktig del i målet enligt pressmeddelandet från Fastighetsägarna är att höja solelproduktionen från dagens 0,1 procent av energiproduktionen till en nivå på mellan 5 och 10 procent.

– Men för att nå dit behöver vi utnyttja mycket mer av den tillgängliga takytan på alla typer av byggnader, från flerbostadshus till skolor, äldreboenden och andra verksamhetslokaler, säger Amar Ðelilović, projektledare för Sol i Väst.

Foto: Hållbar utveckling i Väst

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.