ANNONS
Skanska med på global hållbarhetsrankning

Skanska med på global hållbarhetsrankning

annons
ANNONS

Tillsammans med bland annat Apple, Patagonia, Philips och Bank of America tar Skanska som enda byggbolag plats på tidningen Fortunes årliga globala rankning för hållbarhet, ”Change the World”.

Listan är en sammanställning över företag som ligger i framkant vad gäller att arbeta med hållbarhetsfrågan utifrån olika perspektiv. Företagen är utvalda baserat på mätbara hållbarhetsresultat; hur hållbarhetsarbetet skapar aktieägarvärde; innovationshöjden på arbetet; och hur integrerat hållbarhet är i företagets övergripande strategi. Fortune sammanställer listan i samarbete med Shared Value Initiative, en global plattform för organisationer som söker affärslösningar för hållbarhetsutmaningar.

– Att bygga för ett bättre samhälle är grundläggande för vilka vi är på Skanska, och detta ser jag som ett erkännande av att också andra värderar det bidrag vi gör, säger Skanska vd Anders Danielsson.

– Att kvala in på Fortunes lista ”Change the World” är en prestation. Det sker tack vare ett stort engagemang för hållbarhet bland Skanskas medarbetare som i vår verksamhet tar fram hållbara lösningar i våra byggprojekt. Det som räknas i slutändan är vad vi åstadkommer och den inverkan vi har på de samhällen vi arbetar i, säger Skanskas globala hållbarhetschef Lena Hök.

 

Anders Danielsson. Foto: Skanska

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.