ANNONS
Riksbyggen fördubblar sin produktion av hyresrätter

Riksbyggen fördubblar sin produktion av hyresrätter

annons
ANNONS

Eftersom behovet av hyresrätter som fler har råd att bo är stort planerar nu Riksbyggen att fördubbla sin produktionen av hyresrätter från dagens nivå på 600 bostäder per år till 1 200 bostäder per år.

– Behovet av fler bostäder är fortsatt stort och det gäller att bygga bostäder som folk har råd med och möjlighet att flytta in i, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Riksbyggen planerar samtidigt att utöka sitt egenägda hyresbestånd från dagens 5 400 hyresrätter till 7 500 hyresrätter.

– Idag har vi planerade eller pågående hyresrättsprojekt i cirka 20 kommuner, det vill vi öka till minst det dubbla. Det är viktigt att inte all bostadsproduktion koncentreras till vissa tillväxtområden utan att nya bostäder ska finnas att tillgår på fler ställen runt om i landet, säger Leif Linde.

Genom att använda det reformerade produktionsstödet för hyresrätter ska Riksbyggen kunna erbjuda hyresrätter med en hyresnivå som många ska klara av att betala.

– Det nya produktionsstödet skapar förutsättningar att bygga hyresrätter med lägre hyror än vad vi kan göra idag. Användande av produktionsstödet innebär ett maxtak för hyrorna vilket vi som kooperativt företag tycker är bra, säger Leif Linde.

Foto av Leif Linde: Riksbyggen

 

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.