Riksbyggen fördubblar sin produktion av hyresrätter

Riksbyggen fördubblar sin produktion av hyresrätter

Eftersom behovet av hyresrätter som fler har råd att bo är stort planerar nu Riksbyggen att fördubbla sin produktionen av hyresrätter från dagens nivå på 600 bostäder per år till 1 200 bostäder per år.

– Behovet av fler bostäder är fortsatt stort och det gäller att bygga bostäder som folk har råd med och möjlighet att flytta in i, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Riksbyggen planerar samtidigt att utöka sitt egenägda hyresbestånd från dagens 5 400 hyresrätter till 7 500 hyresrätter.

– Idag har vi planerade eller pågående hyresrättsprojekt i cirka 20 kommuner, det vill vi öka till minst det dubbla. Det är viktigt att inte all bostadsproduktion koncentreras till vissa tillväxtområden utan att nya bostäder ska finnas att tillgår på fler ställen runt om i landet, säger Leif Linde.

Genom att använda det reformerade produktionsstödet för hyresrätter ska Riksbyggen kunna erbjuda hyresrätter med en hyresnivå som många ska klara av att betala.

– Det nya produktionsstödet skapar förutsättningar att bygga hyresrätter med lägre hyror än vad vi kan göra idag. Användande av produktionsstödet innebär ett maxtak för hyrorna vilket vi som kooperativt företag tycker är bra, säger Leif Linde.

Foto av Leif Linde: Riksbyggen

 

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment