ANNONS
“Renovera och energioptimera det befintliga beståndet”

“Renovera och energioptimera det befintliga beståndet”

annons
ANNONS

Vilka hållbarhetsfrågor vill byggbranschen att politikerna tar tag i? Vi frågar de olika branschorganisationerna om vad de efterfrågar och denna gång har turen kommit till Cecilia Ehrenborg Williams och Sweden Green Building Council. De vill lyfta frågan om renovering och energioptimering av landets befintliga byggnader.

Vilken är den viktigaste frågan inom hållbart byggande som Sweden Green Building Council vill se på den politiska agendan inför valet 2018?

“Sweden Green Building Council vill lyfta frågan om hållbarhet inom det befintliga beståndet till årets valrörelse. Nya byggnader är numera oftast miljöcertifierade, men de flesta byggnaderna vi har i landet är ju befintliga. Det finns mycket att göra i form av hållbarhet, energibesparing och miljöcertifiering av befintliga hus. Här har politikerna en möjlighet att renovera och energioptimera. När nybyggnadstakten nu mattas av är detta också ett sätt att hålla igång branschen.”

Cecilia Ehrenborg Williams, VD, Sweden Green Building Council

Foto: Jenny Öhman

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.