Remissversionen av Miljöbyggnad 3.0 har släppts

Remissversionen av Miljöbyggnad 3.0 har släppts

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Miljöbyggnad uppdateras under 2017 till en ny version. Nu har den nya versionen släppts på remiss för samtliga intresserade parter att lämna synpunkter på, meddelar Sweden Green Building Council.

Arbetet med den nya versionen startade 2015 och sedan dess har mer än 200 personer från den svenska bygg- och fastighetsbranschen samt akademi och övriga intressenter engagerats. Varje del av Miljöbyggnad har granskats och diskuterats och hela systemet har setts över, uppger organisationen. Med den nya versionen fortsätter man på spåret att Miljöbyggnad ska erbjuda en svensk miljöcertifiering som följer svenska lagar, regler samt EU-direktiv. Ledstjärnan har varit att Miljöbyggnad även i fortsättningen ska driva på utvecklingen. Samtidigt ska Miljöbyggnad också passa för de som bara vill säkerställa att man klarar lagkrav och miljömål.

Under sensommaren 2016 hölls ett antal seminarium, där man kunde komma med synpunkter på ett första utkast som släpptes i juni. Projektet fick även in synpunkter via e-post och telefon. Totalt lämnade 36 företag och organisationer synpunkter. De synpunkter som kommit in under sensommaren och hösten har legat till grund för den omarbetade remissversionen. Den nya versionen ligger nu ute för remiss till den 15 mars 2017 och Miljöbyggnad 3.0 beräknas därefter släppas i april.

– Miljöbyggnad 3.0 är en milstolpe i SGBC:s utveckling. Sedan starten 2011 har antalet byggnader som Miljöbyggnad-certifieras vuxit snabbt. Miljöbyggnad kräver noggrann uppföljning i färdigt hus för godkännande. Det har stor påverkan på hela bygg-, fastighets- och energisektorn och med den nya versionen tar vi ett stort steg mot ökad kvalitet och hållbarhet i byggandet, säger Bengt Wånggren, VD för Sweden Green Building Council.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.