Lättare få information om fasadtegel inför certifiering

Lättare få information om fasadtegel inför certifiering

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Tegelgiganten Wienerberger lanserar ett dokumentationspaket som underlättar processen för byggprojektens aktörer.

Wienerberger har i samarbete med Ramboll utarbetat ett dokumentationspaket som samlar all relevant produktdokumentation. Dokumentet gör det möjligt att hämta all relevant information om fasadtegel och skärmtegel för att plocka poäng till Miljöbyggnadscertifieringen.

– Det kräver omfattande beräkningar, resurser och dokumentation för att certifiera en byggnad, och därför vill vi underlätta processen genom att ge våra kunder snabb och enkel tillgång till den dokumentation som ska användas. Det handlar i slutändan om att göra det enklare för dem att välja de rätta produkterna till deras hållbara byggen.

För att certifieras som en Miljöbyggnad krävs det att byggnaden är säker för både människa och miljö. Detta görs genom att kontrollera och tredjepartsgranska sexton olika indikatorer för energianvändning, innemiljö och material. I det samlade dokumentationspaketet visar Wienerberger hur deras produkter bidrar till att uppnå poäng för en Miljöbyggnadscertifiering.

– Vi har gjort en kartläggning över de kriterier där Wienerbergers produkter bidrar till hållbart byggande. I Sverige har vi fokuserat på certifieringen Miljöbyggnad, och här är det framförallt parametrarna inom områdena material och inomhusmiljö som Wienerberger ger ett positivt bidrag när en ny byggnad ska certifieras, säger Andreas Qvist Secher, chefskonsulent på Ramboll.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.