Ragn-Sells satsning på flygaska får miljonstöd

Mikael Hedström Foto Ragn-Sells

Ragn-Sells satsning på flygaska får miljonstöd

ANNONS

Annons

Ragn-Sells projekt för behandling av och utvinning av salter ur flygaska får 51 miljoner kronor i investeringsstöd från Klimatklivet. Den nya anläggningen byggs i Bro utanför Stockholm.

Anläggningen bygger på Ragn-Sells patenterade teknik Ash2Salt, som utvinner resurser ur flygaska från avfallsförbränning samtidigt som miljögifter tas bort ur kretsloppet.

– Ragn-Sells cirkulära lösningar ger minskade utsläpp, skapar nya jobb och etablerar Sverige som ett globalt föredöme. Att Klimatklivet investerar 51 miljoner kronor i vårt och Advens samarbete kring flygaska är ett kvitto på detta som vi är mycket tacksamma för, säger Mikael Hedström, vd på Ragn-Sells Treatment & Detox.

I projektet samarbetar Ragn-Sells med Adven.

– Anläggningen i Bro är en av de största satsningar som har gjorts inom materialåtervinning i Sverige. Adven strävar efter att vara en del av lösningen på klimatförändringarna och ser fram emot att vara med och möjliggöra ett cirkulärt alternativ för flygaska, säger Henrik Johansson Casimiro, vd på Adven.

Första spadtaget till Ash2Salt-anläggningen på Ragn-Sells kretsloppsanläggning Högbytorp i Bro utanför Stockholm togs i mitten av april och anläggningen tas i drift under 2022.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.