ANNONS
Ragn-Sells innovationsbolag utsedd till Årets Innovatör
Foto Mikael Gustavsen

Ragn-Sells innovationsbolag utsedd till Årets Innovatör

annons
ANNONS

Ragn-Sells innovationsbolag EasyMining har utsetts till Årets Innovatör 2019 på Återvinningsgalan på Berns i Stockholm. Bolagets process för att utvinna kväve ur avloppsvatten imponerade på juryn.

Utmärkelsen ”Årets Innovatör inom Avfall & Återvinning” går till en person, organisation eller ett företag som lanserat innovativa lösningar eller koncept inom avfalls- och återvinningsområdet. Den nya metoden som EasyMining har utvecklat innebär att kvävet kan återvinnas direkt, utan att det förs tillbaka till atmosfären för att sedan behöva plockas ner igen. I framtiden kan tror man att denna lösning kan komma att spela en stor roll när det gäller att ta tillvara denna värdefulla resurs ur ett vanligt förekommande avfall.

– EU har precis lanserat sin ”green deal” som nu ska fyllas med konkret innehåll där vi hoppas att näringsåterföring blir ett av de områden som prioriteras i form av cirkulära lösningar för fosfor, kalium och kväve, säger Ragn-Sells hållbarhetschef Pär Larshans som tog emot priset på Berns stora scen.

– Priset är det första vi får för vår kväveinnovation, men förhoppningsvis inte det sista, framförallt för miljöns skull. Jag känner mig uppriktigt stolt över EasyMinings fantastiska arbete, säger Pär Larshans.

 

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.