Preliminär certifiering av första BREEAM-SE Bespoke projektet

Preliminär certifiering av första BREEAM-SE Bespoke projektet

ANNONS

Annons

Det första preliminära certifikatet i BREEAM-SE Bespoke är nu godkänt och klart. Certifikatet går till Atrium Ljungbergs fastighet i Nacka.

Atrium Ljungbergs fastighet Sickla Front II består av kontorslokaler och en domstol som nu får en preliminär BREEAM-certifiering. Sickla Front II har uppnått det preliminära betyget Very Good, som ger tre BREEAM-stjärnor.

Bespoke-certifieringar i BREEAM-SE har kunnat göras sedan hösten 2016. BREEAM-SE-manualen 2.0 omfattar handel, kontor och industri och kombinationer av dessa. För andra typer av projekt (till exempel hotell och idrottshallar) eller projekt med många verksamheter krävs anpassade kriterier, så kallade Bespoke-kriterier. De baseras på internationella manualer och har tidigare tagits fram av BRE.

Illustration: Atrium Ljungberg

 

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.