Amanda Tevell på Hifab vinner interimsuppdrag att leda Atrium Ljungbergs hållbarhetsarbete

Amanda Tevell på Hifab vinner interimsuppdrag att leda Atrium Ljungbergs hållbarhetsarbete

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Amanda Tevell, VD på Hifab Advisory har fått i uppdrag att gå in som tillförordnad hållbarhetschef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg. Uppdraget, som påbörjades i april 2023 och sträcker sig fram till maj 2024, levereras som en teamlösning tillsammans med Linda Högbacka, junior strategikonsult på Hifab Advisory, som kommer att stötta kring rapportering och social hållbarhet.

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges större börsnoterade fastighetsbolag. Bolagets fokus ligger på att utveckla och förvalta levande stadsmiljöer med tjänsteerbjudanden för kontor, bostäder, handel, service och kultur i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. I Stockholm utvecklar de bland annat Sickla, Slakthusområdet, Slussen och Hagastaden.

Höga målsättningar

– Vi är väldigt glada över att Amanda Tevell valt att ta uppdraget som tillförordnad hållbarhetschef hos oss på Atrium Ljungberg. Bolaget har högt ställda mål inom såväl social som miljömässig hållbarhet, vilket bland annat innefattar att vi ska halvera miljöpåverkan inom våra byggprojekt till år 2025. Amanda har gedigen erfarenhet och kompetens och kommer tillsammans med teamet på Atrium Ljungberg leda hållbarhetsarbetet framåt med full kraft, säger Ulrika Danielsson, CFO på Atrium Ljungberg

– Vi är ett bra team från Hifab Advisory som tillsammans med Atrium Ljungberg ska fortsätta fördjupa och driva hållbarhetsarbetet. Som konsult är det både roligt och lärorikt att få arbeta nära sina kunder – och i det här uppdraget blir vi en del av deras organisation. Jag ser fram emot att med min erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete inom fastigheter och samhällsbyggnad bidra positivt till Atrium Ljungbergs fortsatta utveckling, säger Amanda Tevell.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.