Poängrekord för Vasakronans Sergelhusen

Poängrekord för Vasakronans Sergelhusen

ANNONS

Annons

Sergelhusen tilldelades nyligen LEED Platina-certifikat av U.S. Green Building Council. Det blir därmed det fjärde LEED V4 BD+C certifierade projektet i Sverige och det andra svenska projektet som nått Platina.

Sergelhusen är en LEED campus-certifiering med tre olika byggnader. Hus S nådde 90 av 110 möjliga poäng vilket är högst poäng i en LEED v4 / v4.1 BD+C Core & Shell certifiering i världen. Hus M och H nådde 89 poäng och är därmed näst högst, skriver Sweden Green Building Council.

Sergelhusen är utvecklade med stort fokus på social och miljömässig hållbarhet. Ett omfattande bevarande av befintliga betongstommar, vattenbesparing och innovativa energilösningar är några anledningar till det höga betyg som projektet nu fått.

– Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta över de höga betygen i Sergelhusen. Att vi uppnått de högsta antalet poäng i ett LEED v4/4.1 BD+C Core & Shell-projekt i världen är ett konkret bevis på vår höga ambition när det gäller att driva vår verksamhet på ett hållbart sätt. Sergelhusen är ett bra exempel på att det går att ta vara på äldre byggnader och skapa något som är bra, både för människa och miljö, säger Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan.

– Vi har tillsammans med de tre entreprenörerna Zengun, NCC och Veidekke, Vasakronans projektledning och Vasakronans miljösamordnare fått till ett fantastiskt samarbete där alla har hjälpt varandra vilket varit en förutsättning för det lyckade resultatet, säger Pia Öhrling, projektets LEED AP.

Bild: Vasakronan / TMRW

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.