ANNONS
Peab bygger Svanenmärkta hus med återbruk
Illustration Carbonwhite

Peab bygger Svanenmärkta hus med återbruk

annons
ANNONS

Peab drar igång nästa projekt i Varvsstaden, Malmö. Första etappen av Brf Varvsporten består av 116 bostadsrätter, som ska Svanenmärkas och byggs delvis med återanvända material.

Varvsstaden är ett stadsutvecklingsprojekt, beläget på Kockums historiska område i centrala Malmö, som samägs av Peab och Fastighets AB Balder.  Tanken är att arvet från varvet ska leva vidare och den industriella känslan ges stor plats. Större delen av bebyggelsen utförs med skifferfasader i en grön ton och två av huskropparna kläs med ljust sandfärgat tegel. Peab har även hittat sätt att återbruka material från Kockumtiden i form av armaturer och sittbänkar.

LÄS MER: Helsingborgshem återbrukar material från rivningshus

Varvsporten består av fem huskroppar med olika höjd och takform och innefattar mindre studios upp till 4-rumslägenheter. 

– Vi är glada att Peab Bostad hjälper oss göra Varvsstaden till en kontrastrik och dynamisk stadsdel mitt i Malmö. Brf Varvsporten är ett spännande bostadsprojekt som jag tycker fångar känslan i Varvsstaden på ett mycket bra sätt, säger Hanne Birk, utvecklingschef i Varvsstaden AB.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.