Peab blir samarbetspartner till Europas miljöhuvudstad 2021

Peab blir samarbetspartner till Europas miljöhuvudstad 2021

ANNONS

Annons

Peab Asfalt går in som huvudsamarbetspartner till Europas miljöhuvudstad Lahti 2021. Det blir också startpunkt för introduktionen av ECO-Asfalt i Finland.

ECO-Asfalt introducerades i Sverige 2015. Konceptet bygger på att Peab Asfalt ersätter fossilt bränsle med biobränsle vid torkning och uppvärmning av stenmaterialet, den mest energikrävande delen av tillverkningsprocessen.

Lahtis asfaltverk blir det första i Finland att tillverka ECO-Asfalt, genom att den fossila naturgasen byts ut mot lokalt producerad biogas.

– Miljö- och hållbarhetsfrågor är viktiga för oss och jag är otroligt stolt över att vi nu tar vår ECO-Asfalt till Finland. Övergången till fossilfria bränslen är den viktigaste åtgärden för att minska asfaltens klimatpåverkan och ett viktigt steg för att uppnå Peabkoncernens mål att vara klimatneutrala till 2045, säger Håkan Jacobsson, VD Peab Asfalt.

Peab Asfalt kommer att vara med och organisera evenemang i Lahti under hela 2021.

ANNONS

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.