ANNONS
Passivhusbyggare vidareutvecklar huskoncept

Passivhusbyggare vidareutvecklar huskoncept

annons
ANNONS

Simone Kreutzer Wesslund och Tommy Wesslund är byggherrarna bakom passivhuset Villa Circuitus i Vikensved. Nu påbörjar de en vidareutveckling av det runda passivhuset.

Passivhusexperterna Simone Kreutzer Wesslund och Tommy Wesslunds Villa Circuitus uppmärksammades för några år sedan i tv-programmet Husdrömmar och huset har även tilldelats Växjö kommuns byggnadspris och blivit nominerade i World Architecture News Awards.

I Vikensved utanför Växjö startar under våren 2020 bygget av Circuitus 2.0, som är en vidareutveckling av Circuitus och bygger på samma filosofi med “ett minimalt ekologiskt fotavtryck och cirkulärt byggande.”

– Det är ett unikt sätt att bygga hus som vi har utvecklat tillsammans med en arkitekt från Malmö och en tillverkare från Riga, berättar Simone Kreutzer Wesslund. Husen ska inte bara vara maximalt energieffektiva utan också en investering som lönar sig från dag 1.

Står klart under sommaren

Husen består av återkommande limträelement som är CNC-frästa i fabrik.

– Erfarenheterna från vårt eget husbygge visar att de största problemen uppstod kring logistik, spill och dåligt organiserade arbetsrutiner. Dessa onödiga merkostnader kapar vi med vårt elementbyggsystem, därmed halverar vi byggtiden, förklarar Simone Kreutzer Wesslund.

Planen är att huset ska stå klart under sommaren och att ytterligare två Circuitus-hus ska uppföras i Linköping i höst. Circuitus-konceptet har tagits fram med Boverkets stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.